Снимка TrafficNews.bgОбластната инспекция по труда започна проверка, за да се установят

...
Снимка TrafficNews.bgОбластната инспекция по труда започна проверка, за да се установят
Коментари Харесай

Шефът на Инспекцията по труда: Ще се търсят отговорните лица за инцидента със загинал работник в Стряма

Снимка  TrafficNews.bg

Областната ревизия по труда стартира инспекция, с цел да се открият аргументите, довели до случая от тази заран в село Стряма, при който 58-годишен мъж почина намясто. Нещастният случай е станал в индустриалната зона, където се построява логистичен център на огромна верига магазини.

Екипите ще инспектират за вероятно позволени нарушавания на условията на трудовото законодателство. Санкциите са избрани в КТ от порядъка от 1500 до 15 000 лв. за всяко едно нарушаване, съобщи пред  TrafficNews.bg  директорът на Областната ревизия по труда в Пловдив инж. Атанас Чернаев.

Инспекцията по труда ще следи за всички пропуски, свързани с обезпечаване на здраве и сигурност при работа. Ако се открият нарушавания, ще се търсят виновните лица за това, акцентира специалистът. Резултатите от инспекцията се чакат най-рано другата седмица.

Междувременно стана ясно, че двамата потърпевшите служащи са настанени в УМБАЛ " Свети Георги ". При единия е имало подозрение за хематом на черния дроб, само че той е изявил предпочитание да не бъде приет в болница. Другият, 24-годишен, е признат в Клиниката по неврохирургия, където по неотложност е опериран, поради строшен прешлен в региона на кръста. При постъпването си в клиниката пациентът е бил в схващане и без заплаха от парализа.

Още за случая и инспекциите на специалистите, чуйте от шефа на Областна ревизия по труда инж. Атанас Чернаев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР